7 שנים לאחר קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

21/10/2008 | 20:43 | מאת: בחורה מנצרת

אני בחורה מנצרת בת 27. לפני שבע שנים עברתי ניתוח קיצור קיבה (טבעת) , לאחרונה אני חושבת הרבה לעבור ניתוח להוצאת הטבעת. המחשבה שלי נובעת מכל מיני השפעות נפשיות לרוב וכמה סיבות בריאותיות. לאחר תקופה זו ולאחר ניסיון משמעותי בחיים אשר נצבר בהשפעת הלימודים והעבודה.... אימצתי סגנון מחשבתי שונה מזה שהיה לי לפני שבע שנים. בכל מקרה אני לא רוצה למהר בהחלטה שלי כמו שמיהרתי כשקיבלתי החלטה לעבור את הניתוח. מה שחשוב לי בהתייעצות זו היא לבדוק אם יהיו השלכות בריאותיות עקב ניתוח הוצאת הטבעת ומהיא מידת הסיכונים לעלות במשקל עוד פעם בהסתמך על סטטיסטיקות. כמה אנשים בערך הוציאו את הטבעת? כמה עלו במשקל? וכמה התחרטו!!!!!! אני מעוניינת גם ליצור קשר עם אנשים שעברו את התהליך הזה לפניי אם זה מתאפשר דרך האתר. כתובת האימיל שלי מופיעה ואני מודה לכל מי שיקשיב ויתרום בעצה... תודה רבה

שלום לך הבחורה מנצרת, לצערנו הרב יש הרבה מאוד מטופלים שעברו ניתוח להןצאת הטבעת. הדבר נובע בדרך כלל לא מרצון המטופל אלא מסיבוכים של הטבעת כמו החלקה או ארוזיה שגרמו לכך שיהיה צורך להוציא אותה. הסטטיסטיקה מראה שחלק גדול מהחולים, רובם, עולים חזרה במשקל למשקל של לפני הניתוח ולפעמים אף יותר. אם את ירדת בצורה יפה במשקל ואין לך סיבוכים של הטבעת היית ממליץ לך מאוד לא!!! לגעת בה ולהמשיך לחיות איתה ועם ההגנה שהיא נותנת לך בפני עלייה במשקל. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר