עוד שאלותמרוית

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

18/09/2008 | 19:16 | מאת: רוית

הי ד"ר הייתי אצל נטורופתית שתעזור לי קצת לבנות תפריט, כי מאד קשה לי עם מוצרי חלב, הפסקתי לשתות חלב בקפה ויוגורט עולה לי ועושה הרגשה של צרבות. היא בקשה ממני לשאול אותך: 1.האם בעקבות הניתוח חלה פגיעה בספיגת הסידן? במיוחד שאיני אוכלת מוצרי חלב (למעט קצת גבינה) האם כדי לקחת סידן? 2. בעקבות העצירויות באם במקום הקונסיל (שדי מגעיל) אפשר לקחת "יובסלקס " בנוזל? מספר טיפות? תודה מראש על התשובות רוית

שלום רוית, הספיגה של הסידן לא כל כך נפגעת אבל אם את צורכת פחות אז בהחלט כדאי לקחת תוספת סידן עם ויטמין D. הייתי לוקח בכלל תכשיר של מולטיויטמין את שתצליחי להגיע לתפריט מאוזן. כדאי לעשות בדיקות דם אחרי כ 6 חודשים ובדוק ספירת דם, ברזל, סידן ויטמינים כמו B12 ותפקודי כיליה וכבד. כך תוכלי לדעת אם יש חוסרים ולהשלים אותם. חשוב לצרוך חלבונים בכמות מספקת. הקונסיל אולי מגעיל אבל מכיל סיבים טבעיים שהגוף שלך זקוק להם והוא הרבה יותר בריא מסתם נוזל משלשל. אפשר לערבב אותו במשקה שאת אוהבת או במאכל כלשהוא כדי לטשטש את הטעם. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר