האם אני בהגדרה של השמנת יתר?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

15/04/2007 | 03:13 | מאת: שמנה

שוקלת 100 ק"ג גובה:1,70. בעלת עצמות רחבות ומבנה גוף רחב. בעבר שקלתי בין 60-80 גג ובמשקל 60 ק"ג הייתי נראת כדוגמנית רזה וחטובה לכל דבר אף כי המשקל לא היה נמוך באופן מאד מיוחד. האם כיום במשקל היתר שלי אני בהגדרהשל השמנת יתר המצריכה התערבות ניתוחית?

16/04/2007 | 13:01 | מאת: adi

שלום לך, לדעתי יש לך השמנת יתר (חישוב BMI 34) אבל לא סגורה לגבי הקריטריון לניתוח. עדי

16/04/2007 | 20:06 | מאת: ליאת

הי, למיטב ידיעתי (עשיתי את הניתוח לפני כשלושה חודשים) את לא עומדת עדין בקריטריונים לניתוח, שהם: BMI>40 או BMI>35 עם מחלות כמו לחץ דם גבוה, סוכרת, בעיות מפרקים, נחירות לילה ועוד. מקווה שעזרתי, בכל מקרה כדאי לחכות לתשובה של הרופא. ליאת

שלום, כמו שענו לך ה BMI שלך הינו 34, מדד זה הינו מס' שמתייחס לגובה והמשקל ולפיו קובעים את הקריטריונים לניתוח. לפי הBMI את אינך בקריטריונים לטיפול ניתוחי. היום מנתחים אנשים עם השמנת יתר עם BMI מעל 40 או BMI בין 35 ל 40 שסובלים ממחלות הנובעות מהשמנה כמו סוכרת, יתר לחץ דם, דום נשימה בשינה וכו' למרות שאינך בקריטריונים לניתוח את סובלת מהשמנת יתר וכדאי לך לנסות לרדת במשקל על ידי דיאטה , פעילות גופנית וכו'. קיימת אופציה של בלון לקיבה למשך 6 חודשים שיכול לעזור לך לרדת במשקל. בהצלחה, דר' גרון

13/05/2007 | 03:28 | מאת: שמנה

והאם הוא מושתל לקיבה באמצעות ניתוח? מה תפקידו ואחוזי יעילותו?

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר