מה באמת אפשרי לאכול לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

11/05/2008 | 16:30 | מאת: נ.פ.

11/05/2008 | 16:36 | מאת: לקראת ניתוח שרוול כן ? או לא?

האם אפשרי עדיין לאכול חצי מנת שניצל ? או זה פשוט רבע מנה? ומה קורה לאחר כשעה האם אפשר לאכול שוב? בכלל מעוניינת לדעת מה אפשרי בכלל לאכול ובאיזה טווח זמן? בן ארוחה לארוחה ? ומהי הכמות ? השאלות שלי הם מאחר ומאבדים את תחושת הרעב אז מה קורה הרי בעצם אין תחושה אז מתי רעבים והאם אין בעיה של איבוד נוזלים? אשמח לכל תגובה ותשובה של מנותחי שרוול

שלום, אין הכרח שיהיו הקאות בכלל אחרי ניתוח שרוול קיבה. במידה ואוכלים לפי הנחיות הדיאטנית לא צריך להקיא בכלל. לפעמים אם אוכלים מהר מידי או לא לועסים היטב את המזון אפשר להגיע למצב של הקאה. אנחנו עדיין לא יודעים אם השרוול מתרחב או לא. בעיקרון בניתוח אנו מסירים את חלק הקיבה שיודע להתרחב והחלק שנשאר אינו גמיש מספיק. כך שברוב המקרים אין התרחבות. במידה והשרוול כן מתרחב אפשר לעשות שרוול חוזר או לעבור למעקף קיבה. לגבי האכילה. בעקרו יש דברים שמנותחים לא מסוגלים לאכול אחרי ניתוחים שונים. זה מאוד אישי. ברוב המקרים אם לןעסים היטב ואוכלים לאט ובכמויות קטנות אפשר לאכול כמעט הכל. תחושת הרעב יורדת אבל אינה חולפת לחלוטין. תחושת הצמא נשארת ואין סכנת התייבשות. גם היכולת לשתות כמעט ולא נפגעת. צריך להתרגל לאכול 3-5 ארוחות קטנות וזהו ללא נשנושים באמצע. בהצלחה דר' גרון

24/06/2009 | 12:13 | מאת: צחי

אני כשבוע בדיוק אחרי ניתוח שרוול ולא יודע מה לאכול

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר