שאלה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

14/09/2014 | 21:45 | מאת: נינה

שלום דר. ב2.10 יש לי ניתוח מעקף.. מהתחלה רציתי מעקף קיבה או תריסריון.. ופתאום קראתי ושמעתי שעם שרוול ניכשל אז עושים מעקף.. ועם המעקף ניכשל אז אין יותר מה לעשות. לא חושבת חלילה שזה יכשל או משהו אבל תמיד נחמד שיש אפשרויות בחיים וזה מפחיד אותי רצח שאחרי מעקף אין אפשרויות.. מה כאילו עם חלילה לא יורדת מספיק לאחר מעקף קיבה אז זהו? נישארת שמנה? ה ישמור.. ופתאום בגוגל אני קוראת המון על אנשים שעשו מעקף ופתאום עלו.. אני מפחדת כי לפעמיים התזונה נכונה והכול נכון והגוף לא יורד ואף עולה מנסיון. מתסכל אותי ומפחיד אותי מאוד.

שלום רב לא ברורה לי כל כך השאלה אבל אתייחס למה שכתבת. ראשית גם אחרי כישלון של ניתוח מעקף יש מה לעשות. תלוי בסיבה לכישלון האם מדובר בהתרחבות של כיס הקיבה או של המעבר למעיים. כמובן שניתוחי תיקון מורכבים יותר ויש להם פוטנציאל גבוה יותר לסיבוכים. הרבה מאוד פעמים העלייה במשקל אחרי ניתוח בריאטרי כולל מעקף נגרמת משינוי הרגלי האכילה לאכילה שכוללת מזון עשיר באנרגיה כמו מיצים ממותקים, שוקולדים גלידות וכו'. כדי שהניתוח יצליח צריך ללמוד לאכול נכון ולהקפיד לשמור על הרגלי אכילה נכונים באופן קבוע. אם התזונה נכונה והכל נכון כמו שאת כותבת לא עולים במשקל. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר