ניתוח כיס מרה אחרי שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

29/06/2013 | 08:39 | מאת: ברקת

שלום רב. לפני 8 חודשים עברתי ניתוח קיצור קיבה(שרוול)על ידך באסותא חיפה והורדתי 47 קילו . מזה מספר ימים תקפו אותי כאבים בצד ימין מתחת לצלעות שהקרינו לאחורי הגב . הייתי במיון ונמצא שיש לי מספר אבנים קטנות בודדות בכיס מרה ללא דלקת. נאמר לי כי עליי לעבור ניתוח להוצאת כיס מרה. שאלתי היא. האם שיש אבנים הפתרון היחידי הוא הוצאה של כיס המרה. והאם ניתן לעשות את הניתוח על החתכים שנשארו לי בבטן מהניתוח שהיה לפני 8 חודשים. האם כיס המרה קרוב לקיבה ויכול לסכן במשהו את אזור הניתוח והסיכות?

שלום רב הפתרון הנפוץ והמקובל הינה הוצאת כיס המרה בניתוח לפרוסקופי כפי שעברת את השרוול. אפשר אולי להשתמש בחלק מהחתכים מהניתוח הקודם. כיס המרה אומנם לא רחוק מהקיבה אבל לא יכול להיגרם נזק לניתוח השרוול ואין קשר בין הניתוחים. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר