שאלה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

26/01/2013 | 09:14 | מאת: משוורלת מאושרת

ד"ר גירון שלום, עברתי אצלך בדיוק לפני שנתיים ניתוח קיצור קיבה. אין ספק שאני אדם חדש ומאושר מאוד. השלתי 40 קילו. עדיין לא הגעתי ליעד שלי. אך מעיק עלי שכמויות האוכל שלי עלו ואיתם גם 5 קילו נוספים. כמובן שזה לא כמו שהיה בעבר. אני אוכלת מעט מאוד, אך כל הזמן מרגישה רעבה וניגשת למקרר. למה זה קורה שהרי שבניתוח הזה פוגעים בזמן הניתוח בהורמון הרעב??? שקלתי לקחת כדורי הרזיה.בסופר פארם מוכרים כמוסות דיאטה בשם קונג'אק והרוקח המליץ עליהם מאוד אבל הוא אמר לי להתייעץ עם המנתח שלי. שאלתי מה המלצתך לגבי הכדורים??? וכן מה דעתך המקצועית לגבי המצב בו העלתי 5 קילו נוספים והרעב התמידי?? נ.ב.: כאימא לילדים קטנים מאד וכאם עובדת המירב שאני עושה בספורט הוא הליכה של שעה בשעות הערב כ4 פעמים בשבוע.

שלום רב אני שמח לשמוע שבגדול את מרגישה טוב וגם ממליצה על הניתוח לאחרים.(קראתי את הערות בהמשך). הנושא של הורמון הרע הינו חלק נילווה לניתוח, מעין בונוס. הניתוח הינו חיתוך הקיבה והסרת רוב הנפח ובעקבות זאת ההגבלה ביכולת לאכול. הורמון הרעב מופרש ברובו מהחלק שאנו מסירים, אבל מנגנון הרעב הוא מנגנון הישרדותי והגוף לא יכול לוותר עליו ולכן כנראה מקומות אחרים בגוף מפרישים את ההורמון וחלק או כל התאבון חוזר. גם הקיבה שהינה שריר יכולה מעט להתרחב. עליה קלה במשקל היא סבירה. החוכמה היא לשמור על מה שהשגת הן על ידי אכילה נכונה שאני מקווה שכבר למדת והן על ידי פעילות גופנית. אין תחליף למעקב וייעוץ דיאטנית ולא פחות חשוב ליווי פסיכולוגי. אני מאחל לך המשך בריאות. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר