מעקף לאחר 5 שנים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

28/08/2012 | 12:45 | מאת: אביטל

דר' גרון היקר שלום, ניתחת אותי בניתוח מעקף קיבה לפני 5 שני ו- 4 חודשים. בשנתיים הראשונות הייתה ירידה מרשימה של 55-57 ק"ג מ-ממשקל שיא של 135 ק"ג. בשנה וחצי האחרונות אני חווה עלייה משמעותית של 13 ק"ג (הגעתי ל91) והקיבה כבר לא ממש מוגבלת. לצערי עם השנים רופפתי את החוקים שקיבלתי על עצמי לאחר הניתוח ואני מודה שגם פעילות גופנית שבהחלט הקפדתי לבצע בשנתיים הראשונות לאחר הניתוח כבר לא נעשית על בסיס קבוע. בשנה וחצי האחרונות שוב ניסיתי דיאטה מסויימת, תזונה נכונה, מכון כושר, סטודיו C, קבוצת אכילה נכונה, כלום לא ממש עובד. אני מרגישה שדברים יוצאים משליטה ואני מבקשת לדעת האם לדעתך יש באפשרותי לפנות בשנית לפיתרון כירורגי? אני שוב מרגישה כאבי ברכיים, שום מרגישה את הקושי במאמץ, את ההתנשפות בעליית מדרגות, שוב הבגדים צמודים ומוכנה להודות שלמרות המאמצים הרבים וההצלחות שאני קוצרת בתחומים אחרים בחיים ההתמודדות עם המשקל כנראה תמיד הייתה ותמיד תיהיה הנקודה החלשה ביותר שלי. מצפה לתגובתך, אביטל

שלום רב כדי שנוכל לדעת אם יש אופציה להתערבות כירורגית יש צורך בביצוע צילום קיבה כדי שנראה מה קורה מבחינה אנטומית באזור הניתוח והאם יש התרחבות של כיס הקיבה או המעבר בין הקיבה למעי. לאחר הצילום נוכל לראות מה ניתן לעשות. כמובן שאין תחליף להמשך מאמץ בכל צורה אחרת קרי דיאטנית, קבוצת תמיכה וכמובן פעילות גופנית מסודרת כדי לעצור את העליה במשקל. רצוי אם תוכלי לעשות את הצילום בפוריה כדי שאהיה נוכח בבדיקה ואז אני מקבל ממנה את מירב האינפורמציה. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר