ניתוח קיצור קיבה שנכשל

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

23/10/2011 | 13:04 | מאת: סיגל

שלום, עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני כשנתיים. תוך שנה הצלחתי להשיל ממשקלי 55 קילו. לאחר מספר חודשים, שוב עליתי במשקל, הפעם 25 קילו. אני מאוד מאוכזבת מכיוון שהרופא הבטיח לי שאני לא אהיה יותר שמנה. הייתי רוצה לדעת האם זה קרה למישהו מכם? האם אתם מכירים מישהו שעבר ניתוח קיצור קיבה שלא עבד? אני אשמח לדבר עם אנשים שעברו חוויה דומה לשלי. תודה רבה ושבוע טוב!

שלום רב אומנם לא עברתי ניתוח אבל אני מרשה לעצמי להגיב. כל ניתוח הינו כלי שעוזר לרדת במשקל. עיקר המאמץ והעשיה צריכה לבוא מהמטופל. אחוז ההצלחה בניתוחים מסוג שרוול הינה כ 70%, כלומר יש הרבה אנשים שעשו את הניתוח וירדו במשקל ואחר כך עלו חזרה או כאלה שלא ירדו מספיק. השאלה היא מי נכשל הניתוח או המטופל, ולמה עולים חזרה במשקל? האם מה שלמדת בשנה שירדת, הצלחת להפנים ולהמשיך באותה דרך או שהתחלת לאכול מזון מתוק ועתיר קלוריות. אף אחד אינו מבטיח הבטחות שווא ותרופות קסם אלה אמצעי עזר שדורש מהמטופל מאמץ רב. אני לא הייתי מרים ידיים ומתייעץ עם דיאטנית שעוסקת בתחום ובודק איך ניתן לרדת עוד ומה לעשות כדי להמשיך ולהנות מהניתוח. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר