מה אחוז הניתוחים החוזרים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

16/03/2007 | 22:12 | מאת: אורן

* מבקש לקבל הסבר לגבי אחוז הניתוחים החוזרים בכל אחד מסוגי ניתוחי הקיבה. * האם הסטטיסטיקה של סיבוכים לאחר ניתוח לוקחת בחשבון גם את אלו שלא הצליחו להוריד במשקל, את אלו שסובלים מכאבי בטן כרוניים ואת אל שסובלים משינוי בהרגלי החיים כגון הקאות, כאבים למיניהם וקשיים בתפקוד היום יומי. * מבקש גם מחברי הפורום להתייחס לאורח החיים לאחר ניתוח ולאפשרות להמשיך להנות מאוכל טוב גם לאחר הניתוח. * האם ההנאה מאוכל טוב נפגמת לאחר הניתוח לסוגיו??? בברכה. אורן - אכלן כפייתי הסובל מעודף משקל חריג bmi = 39.5 + sleep apnea בדרגת חומרה גבוהה

שלום אורן. בניתוח טבעת אחוז הניתוחים החוזרים מגיע לכ 15% בסדרות שונות כאשר הסיבה לניתוח חוזר יכולה להיות החלקת הטבעת, ארוזיה לקיבה, וניתוחים הקשורים ל"פורט" או לצנרת. בניתוח שירוול אם לא היה סיבוך מיידי של דלף שקורה בפחות מ 1%, אין בנתיים דיווחים על ניתוחים חוזרים. בניתוחי מעקף קיבה יכולים ליהיות סיבוכים שונים שגורמים לניתוח חוזר. יכול ליהיות פיסטולה (חיבור, קשר) בין גדם הקיבה לכיס הקיבה הקטן שדורש ניתוח חוזר. יכולים ליהיות בקעים פנימיים שדורשים ניתוח חוזר. כמו כן יכולים ליהיות סיבוכים כמו היצרות בהשקות (החיבורים) או כיב שניתנים לטיפולים ללא ניתוח. הסטטיסטיקה מנסה להכליל את כל הסיבוכים והשינויים לאחר ניתוח. הקאות הן חלק מכל ניתוח במידה ולא משנים את הרגלי האכילה בהתאם לניתוח, או כחלק מהסיבוכים שהוזכרו. יש כאלה שאוכלים כמעט רגיל ונהנים מהאוכל רק בכמויות קטנות יותר ויש כאלה שלא מסוגלים לאכול דברים מסוימים. אני מקווה שאנשים שעברו ניתוחים חוזרים ישתפו אותך בחוויותיהם. בהצלחה.

20/03/2007 | 23:49 | מאת: אורן

מודה לך על התשובה הממצה . מקווה שברור לך שהשאלות שלי נובעות מהצורך ללמוד היטב את הנושא על מנת לגבש החלטה בנושא. אולי זה נשמע קטנוני במידת מה אבל מדאיגה אותי המחשבה שאחרי ניתוח קיבה אי אפשר להנות מאוכל כבעבר. כמו כן מעיון בפורומים השונים בנושא ניתוחי קיבה והפרעות אכילה בימים האחרונים אני מבין שלאחר הניתוח יש חובה לשמור על הרגלי אכילה ודיאטה מסויימת. הרי מי שמסוגל לעשות דיאטה לא זקוק לניתוח. הייתי שמח לשמוע תגובות של אנשים אחרי ניתוח מעקף וניתוח שרוול לגבי ההתנהלות לאחר הניתוח בשלבים השונים, על ההתמודדות, על הרגלי האכילה לפני הניתוח ואחריו. מה קורה לגבי התאווה וההנאה מהאוכל ההבדלים בגישה לאוכל והצורך לפני הניתוח ואחריו בפרקי זמן שונים אחרי הניתוח. מודה לכם מראש על תגובותיכם אורן

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר