שאלה לדק' גירון

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

30/12/2010 | 18:08 | מאת: נעמי

ממה שהבנתי הניתוח אינו הרבה זמן ב"שוק" (כחמש שנים). מה אחוזי ההצלחה של הניתוח הנ"ל, הן מבחינת ההחלמה והן מבחינת הירידה במשקל? האם יש סיכון להיכנס לניתוח הנ"ל? האם אתה חושב שאני צריכה את הניתוח יש לי לרדת סך של 35 קילו כדי להגיע למשקל יעד. לאחרונה גם שמעתי על הניתוח דרך הפה? אפשר קצת פרטים. תודה על תשובות לשאלותיי.

שלום רב הניתוח נחשב יחסית חדש. מבחינת החלמה יש אחוז גבוה להחלמה טובה. יש אחוזים נמוכים של סיבוכים כמו דלף 1-3% תלוי אצל מי, וסיבוכים אחרים כמו דימום, תסחיף ראתי ואחרים באחוז לא גבוה. מבחינת ירידה במשקל עדיין הנתונים הם חלקיים אבל מסתמן כ 70-80 אחוז הצלחה. תלוי בהרבה גורמים הן של הצוות המנתח והן של המנותח עצמו. צריך עוד אינפןרמציה כדי להחליט אם משהו מתאים או לא לניתוח. לגבי הפרוצידורה החדשה דרך הפה, זה פעולה חדשה ואין כמעט אינפורמציה לגבי יעילותה בטווח הקצר וארוך, תוצאות וסיבוכים. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר