משורוולת לקראת מעקף-תשובות לשאלותיך ד"ר ניסים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

28/12/2010 | 14:07 | מאת: דורית

משורוולת לקראת מעקף. תשובות לשאלותיך............ שקלתי 92 לפני השרוול. לפני 3 שנים נותחתי ואחרי שנה וחצי הורדתי 24 קילו. עלית 13 קילו בשל אכילת יתר. צילום קיבה הראה הגדלה ואושרתי ע"י מרפאתי לניתוח נוסף. כך שבעוד 10 קילו בערך, אגיע למשקל לפני הניתוח. שאלתה מה אני מוכנה "לשלם"............. הרכב כאן את תשובתך... מדובר בספיגה? כאבים? במה? בימים האחרונים יש לי צרבות. בת 58 שוקלת היום 80. גובה 159 וחושבת שה-BMI שלי הוא 33. מה דעתך?

שלום רב ה BMI שלך לפני הניתוח היה 36.4, לא ברור לי איך אושר לך הניתוח הראשון אלא אם יש ברקע מחלות הקשורות להשמנה. אם מחלות אלה בשליטה או שאין מחלות אני לא הייתי ממהר לעשות ניתוח נוסף. ניתוח נוסף כרוך בפוטנציאל יותר גבוה לסיבוכים. הסיבוך העיקרי הינו דלף מהחיבור בין המעי לקיבה ויכול בניתוח חוזר הגיע ל 5% בנוסף יכולים לקרות סיבוכים של דימום או פגיעה במעי בגלל הדבקויות. כל הדברים האלה צריכים להלקח בחשבון. אם את רוצה לעבור ניתוח רצוי אצל מי שצבר ניסיון בניתוחים חוזרים. במידה ועיקר המשקל שלך מאכילת כמויות אז מעקף קיבה יהיה מספיק טוב. הוא יטפל גם בצרבות.את צריכה לוודא שיש אישור לניתוח לא רק מהמרפאה אלא מקופת החולים שלך. בהצלחה ד"ר נסים גרון

03/01/2011 | 15:51 | מאת: ללי

האם תוכל להמליץ על מנתח שצבר מספיק ידע לגבי ניתוח חוזר את הניתוח הראשון עברתי ליפני כ- 14 שנה בערך מאז ילדתי 3 ילדים והחזרתי את משקלי לאור העובדה שניתוח חוזר יכול לגרום לסיבוכים כפי שציינת אודה אם תוכל לתת את המלצתך

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר