שאלה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

13/11/2010 | 18:19 | מאת: viki40

בשנת 95 עברתי פוסט קרדיו מיו פאטיה. היום אני סובלת מיתר לחץ דם השמנת יתר, מאוד קשה לי לתפקד במיוחד עם ההשמנת יתר, שכמובן משפיעה על הלב. ניסיתי את כל הדיאטות ולא הצלחתי. השאלה היא אם כדאי במצבי לגשת לניתוח קיצור קיבה. ואם ההשמנה מסוכנת לי? אני חייבת לציין שעשיתי בדיקות אקו ומאמץ. במאמץ הבדיקה יצאה חיובית ,ולא תקינה. והאקו יצא תיפקוד גלובלי של 30% - 40% ואי ספיקה קלה.אשמח לתשובה.

שלום רב אין ספק שהשמנה מסוכנת לך, אבל, לפני שנגשים לניתוח עלייך לטפל קודם בלב. מבחן מאמץ חיובי אומר שקיימת סתימה בכלי הדם שלך בלב ויש צורך להביא את הלב למצב אופטימלי לפני ניתוח כלשהוא. רק אם יש לך חוות דעת של קרדיולוג שיגיד שניתן לעשות ניתוח בהרדמה כללית אפשר יהיה לחשוב על ניתוח. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר