מעקף קיבה וכאבים בפרקים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

05/05/2010 | 13:06 | מאת: תמיר

שלום לד"ר גירון, לפני כ-5 חודשים עברתי ניתוח מעקף קיבה ורזיתי עד כה כ-50 ק"ג. תוצאות בדיקות דם שעשיתי לפני כשבוע מראות שיש מעט יתר סידן בדם (הערך בבדיקה הוא 10.55 כאשר התחום העליון הוא 10.40). לפני כחודש חשתי בכאבים בפרקים שבידיים ולכן ביקשתי מרופאת המשפחה לבדוק את רמת הסידן בדם. השאלות הן : 1. האם עודף הסידן הנ"ל יכול להסביר את הכאבים? 2. האם ייתכן כי הטיפול למניעת אבני מרה בכדור של "אורסופאלק" שהתחלתי לקחת לפני כחודש גורם לכאבים בפרקים ? תודה מקרב לב. תמיר.

שלום רב, כדי לברר את רמות הסידן צריך לבדוק גם את הורמון ה PTH שקשור לויסות הסידן בגוף ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג. אני לא בטוח שיש קשר ישיר לכאבי הפרקים ולתרופה שאתה לוקח ורמות הסידן. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר