מרקר ca 19-9 שעלה מ4 חודשים אחרונים

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

03/09/2016 | 18:13 | מאת: יונתן

שלום דר אמא שלי היא אישה בת 69 עם סוכרת סוג 2 וכבד שומני. לפני 4 חודשים עשו לה בדיקות מרקרים כאשר ca 19-9 הראה תוצאה של 77.4 לפני כמה ימים עשו לה שוב את הבדיקה הזאת והתוצאה גדלה ל 88.6 . עשו לה בדיקת קולונוסקופיה, עד הפתח הצקום, והבדיקה לא הראתה ממצאים.כמו כן עשו לה ct בטן עליונה וגם שם חוץ מכבד שומני לא נמצא כלום. מה יכולה להיות הסיבה לעליה במרקר, ולאיזה בדיקות אנחנו יכולים לבקש שיפנו אותנו. המון תודה מראש

ובכן ראשית מדוע לקחו בדיקת דם למרקר שציינת?מה הסיבה ? מרקרים לוקחים אם בכלל רק למישהו שי מחלת סרטן ידועה כמעקב אחרי המחלה או לראות האם יש תגובה לטיפול . מי שנתן ההוראה לקחת הוא זה שצריך לתת תשובה . מה לעשות ? לא ניתן אם אין סרטן לרוץ ולחפש כי יתכן ולא מדובר בסרטן אלא במשהו אחר .שאת סיבתו איני יודע. אנא פנה למי שנתן ההוראה לקחת הבדיקה ושאל אותו למה בקש לקחת אותה ?ומה חשב לעשות כשיקבל תשובה לכך ?!

מנהל פורום סרטן הכבד