ירידה בערכי הבלירובין

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

11/12/2015 | 08:51 | מאת: רופ

בהמשך לשאלתי כזכור אבי בן 72 עם סרטן ושט קיבה שלב 4 בחודש האחרון עם מיימת וצהבת בוצע הכנסת נקז לפתיחת דרכי מרה אבי משתפר עם הרגשתו וגם הצהבת החלה לרדת הבילירובין ירד מ 20 ל 15 לאחר 4 ימים של הכנסת הנקז הרופא המטפל אמר שבמידה יורד ל5 הוא יתן לו טיפול האם ניתן לפתח תקוה האם במצב כזה באמת יכול לרדת לרמה כזאת עד לפני חודש תיפקד מצויין ותפקודי כבד היו תקינים לחלוטין.ושאלה נוספת האם עד כ 3 שבועות יהיה ניתן לבדוק את התועלת של הנקז לאחר מכן מתקבלת תמונה של היעילות של הנקז?

עניתי לך יש לחכות כשבוע והערכים ירדו במידה והנקז מנקז . תקווה תמיד יש אבל במצב זה אל תפתחו יותר מידי תקוות. יעילות הנקז היא על פי רמת הבילירובין אבל הנקז יכול להזדהם לכן יש להחליפו מעת לעת .במידה ורמת הבילירובין תרד עוד בעוד מס ימים וטיפול שמתוכנן יגיב.

מנהל פורום סרטן הכבד