תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

01/06/2015 | 10:19 | מאת: רויטל

שלום רב , בת 30 בעבר מלנומה בירך בגיל 12 בעקבות כאבי בטן חוזרים ונשנים עברתי MRI בטן .. התוצאות הן : הכבד בגודל ומרקם תקין , בסגמנט 7 נצפה הליך תופס מקום היפרוסקולרי הממצא בעל אות נמוך לכבד ב T1 ואינו מזוהה ב T2 לאחר הזרקת חומר ניגוד הנגע עובר האדרה ניכרת בסריקה העורקית גבול הממצא מעט לובלרי קוטר 1.2 לנגע רסטיציה קלה בדיפוזה .רשום שביצוע ביופסיה סיוכיין קלושים יש לשקול המשך בירור על ידי CT-PET . רק על ידי ה CT נוכל לדעת האם זה משהו סרטני ? מה ניתן להסיק מהתוצאות

יש לבצע אכן Petct במידה והתשובה בpet תראה קליטה גבוהה וזה ממצא בודד יש לשקול ביופסיה . בלי ביופסיה לא ניתן לדעת מה המשמעות

מנהל פורום סרטן הכבד