השפעת תרופה KEYTRUDA על סרטן דרכי המרה- דחוף

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

27/10/2014 | 21:41 | מאת: רוני

האם יש טעם לנסות את התרופה הנ"ל על חולה סרטן בדרכי המרה כאשר טיפולים קונבנציונליים לא השפיעו. כמה עולה ? מה סיכוי הצלחה?

לעת עתה לא נעשה מחקר בנושא בסרטן הכבד או דרכי המרה . במעי הגס לא עובד אין מספיק קולטנים מסוג pd1 . אינני יודע כמה זה עולה לעת עתה בארהב התרופה אושרה בקו שני לאחר כישלון התרופות מסוימות במלנומה והיום הFDA הודיע שיאשר כרו שני בסרטן ראות מסוג מסוים עם קולטנים מסוימים . כך שהמידע לגבי סרטן כיס מרה וכבד לא קיים לעת עתה .

28/10/2014 | 21:08 | מאת: רוני

תודה רבה האם במצב שטיפולים רגילים לא עוזרים וסיכוי לעצירת מחלה שואף לאפס הייתה ממליץ לנסות את התרופה? (יש לנו אישור ממשרד הבריאות להשתמש בתרופה) מחיר תרופה כ 12000$ לחודש!!!!!!!

לא ממליץ אין עידות ליעילות התרופה במחלה זו ויש לצורך כך כפי שכבר כתבתי בעבר שיהיו קולטנים באחוז מסוים על פני הגידול . אחרת אין משמעות למתן התרופה

לא ממליץ כל עוד החולה לא במחקר קליני

כיון שאין ראיות לנושא ואתם חושבים שזה מה שזה ראוי . זכותכם לנסות זיכרו שאינני ממליץ לעת עתה כי אין מחקר קליני ראוי לנושא

מנהל פורום סרטן הכבד