הסבר על בדיקת מרקרים CA 19-9

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

29/04/2014 | 17:49 | מאת: מלי

ד"ר שנירר שלום רב, אבי בן 80 עבר ניתוח וויפל לפני כ-4 חודשים, הניתוח עבר בשלום תודה לאל. לפני הניתוח בבדיקת מרקרים CEA היה תקין ו- CA 19-9 היה - 140. אתמול עשה שוב בדיקה של מרקרים ויצא CEA 3.1 ו-CA 19-9 יצא גבוה מאוד - 48477.9 ?! אשמח לקבל הסבר מה זה אומר, ברור לי שזה לא בסדר. מפאת גילו הרופא שניתח אותו במרכז הארץ המליץ שלאחר שיתאושש (הוא עדיין חלש, אנמי ומתקשה ללכת) יופנה לייעוץ אונקולוגי. היום עשה גם בדיקת סי טי בטן וחזה לבקשת הרופא המנתח ונמתין לקבלת תשובות. אשמח באם תאיר את עיני ותזרים לי מעט אינפורנציה, יש לנו תור לביקורת בעוד כ-10 ימים אבל עד אז אשמח לקבל מעט מידע. בתודה ובברכת חג עצמאות שמח וכל טוב מלי

<p>מצטער על האיחור בתשובה לא הייתי כאן. לעצם העינין מדובר במחלה סרטן פעילה כיון שהסמן עלה לממדים של אלפים המראה שתאי סרטן פעילים ולכן יש לבצע הדמיה סיטי מספק ולאור גילו של החולה הייתי ממליץ לטפל בכז בתרופות לוריד ולא דרך הפה כפי שיתכן יוציאו לכם. סמן 19-9 מסמן במחלת סרטן דרכי מרה ולבלב שבמידה ועולה הרי יש לנו מחלה פעילה ועולה זה מעל לשלושים וחמש. במידה ועוד שאלות לפנות אלי</p>

מנהל פורום סרטן הכבד