סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

23/12/2010 | 14:42 | מאת: טל

לאבי גילו סרטן בלבלב עם גרורות בכבד.לא נתיח.ברצוני לדעת מבחינה רפואית מדוע לא מנתחים כשיש גרורות? תודה

במחלת סרטן הלבלב כאשר המחלה אינה ממוקדת יותר בלבלב אלא באזור אחר המשמעות היא פיזור של תאי הסרטן מהלבלב. ניתוח משמעו טיפול מקומי .ברגע שיש פיזור הפיזור יכול להיות בכל מקום בגוף לכן הניתוח הוא כבר לא אופציונלי במקרה כזה ,ולא ניתן "לרוץ" אחרי הגרורות .

29/12/2010 | 08:56 | מאת: ליהי

אובחן כחולה סרטן לבלב ובנוסף עם גרורות נוספות בכבד אשר הן מפוזרות.. הוא עובר כרגע טיפולים כימותרפיים ולקיחת כדור מיוחד במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב. גם לו אמרו(פנינו בנוסף למרכז רפואי גדול בחול) שכרגע אין אפשרות לנתח את הכבד וצריך לחכות לשינוי שיבוא בעקבות הכימותרפיה : הפסקת התפשטות הגידול או מה שכולנו מקווים נסיגתו. למה כוונתך אי אפשר "לרוץ אחרי הגרורות"? האם הטיפול הכימומתרפיה לא אמור לעזור כאן? להחליש את הגידול מלהוציא גרורות נוספות? אני חיים באי וודאות כל הזמן מנסים ומחפשים פתרונות אחרים שיאפשרו לנתח אבל נענים בשלילה בגלל הכבד ולא יודעים מה הלאה?

מנהל פורום סרטן הכבד