שאלות פרוצדוראליות בנושא סרטן המעי הגס עם גרורות

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

04/07/2010 | 13:20 | מאת: נירה

שלום ד"ר, יש לי מספר שאלות פרוצדוראליות בנושא סרטן המעי הגס עם גרורות לכבד. כאשר מחליטים לבצע קודם ניתוח להסרת הגידול ולאחר מכן אמורים להתחיל בכימותרפיה האם אז אפשר להשתמש בארביטוקס? במידה וכן, האם השימוש הוא במסגרת סל התרופות או שעל החולה לשלם מכיסו הפרטי? כאשר יש אישור לקבלת התרופה, מהו הנוהל לקבלתה? האם יש לקבל רצפט מאת האונקולוג המטפל ואז אני אוספת עצמאית את התרופה מבית המרקחת, או שהתרופה מגיעה ישירות לאונקולוג אשר מזמין אותה? כיצד מקבלים אישור מקופת החולים לקבלת התרופה? האם יש למלא מסמכים? למי הקופה מודיעה על תשובה? לחולה או לרופא המטפל? תוך כמה ימים? האם הקופה משתתפת בעלות בדיקת ה- KRAS? האם הבדיקה היא תנאי הכרחי להשתתפות הקופה במימון התרופה? האם יש להעביר לקופה את תוצאות בדיקת KRAS או מספיק שהרופא מציין שהבדיקה תקינה? מצטערת מראש על האריכות בדבריי ומודה מראש על מתן תשובה דחופה ועניינית.

כל השאלות שהיפנת אלי עלייך לבקש תשובה מאונקולוג מטפל רופא משפחה וקופת חולים

מנהל פורום סרטן הכבד