כבד עם אזורים אוקוגנים

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

27/03/2010 | 21:15 | מאת: orly

שלום אמא שלי חולה אונקולוגית בשד ביצענו בדקות דם תפקודי כבד יצאו מעט גבוהים AST=64 ALT=75 ביצענו US בכבד נמצאו מוקדים אקוגניים זעירים עם REVERBERATION ARTIFACT בכול חלקי הכבד המתאימים לאוויר בדרכי מרה. כיס מרה מכיל תוכן אקוגני עד אפס מקום כנראה אבנים הגורם לצל אקוסטי מאסיבי דרכי מרה תוך כבדים מעט מורחבים האם יכול להיות שהמחלה האונקולוגית הגיעה לכבד ? מה הטיפול שיכול לפטור את הבעיה

יש לבצע הדמיה טובה יותר וכדי להוכיח האם יש סרטן בכבד יש לבצע ביופסיה

מנהל פורום סרטן הכבד