דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

15/02/2010 | 23:51 | מאת: מורן

בעלי לאחר סרטן האשכים עבר טיפולים כימוטרפים לפני כחודשים כעת לאחר סיטי היתגלה מוקד היפודנסי באונה הימנית בכבד בקוטר 1.4 ס"מ האנקולוג עשה ישיבה ושלחו אותו שוב אבל הפעם לpt ct ששם נירשם מוקד היפודנסי בקוטר 1.2 ס"מ ושהייתה קליטה אבל הקליטה היא היתה גם בכל איזור הכבד עכשיו יש דילמה עם אכן יש לעשות ניתוח להסרת המוקד למרות שהוא לא סרטני אבל בשל העבר שלו מומלץ *הייתי רוצה לדעת האם כדאי לעשות ניתוח? *האם ניתו זה הוא ניתו מסוכן? *ואם המוקד ירד מ1.4 ל1.2 זה משמעותי ?

ראשית יש לברר היטב תשובת הPETCT שנית יש לבצע בדיקות דם שלישית במידה והאונקולוג חושד בממצא כסרטני ניתן לבצע במידה ואכן מדובר בגוש ולא בממצא אחר כמו ציסטה יש אפשרות לבצע ביופסיה תחת סיטי . במידה והתשובה היא חיובית לסרטן ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי . את המידת הסיכון יש לברר עם הכירורג

מנהל פורום סרטן הכבד