גילוי מוקד/אזור אקוגני בכבד - 4 ס"מ

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

31/10/2009 | 00:15 | מאת: טל

שלום רב, במהלך אולטרסאונד בטן תחתונה שבוצע לבעלי, התגלה אזור אקוגני בכבד בגודל 4 ס"מ. בהמשך, הוא הופנה לCT מיפוי כבד וטחול+כדוריות אדומות לבחינת מצב של המנגיומה. תוצאות הבדיקה שהתקבלו הנן כדלקמן: "לא הודגמו ריכוזים אקטופיים ברורים של מאגרי דם המוגדרים בכל אזורי הכבד. לסיכום: אין עדות סצינטיגרפית להמנגיומה בכבד". למיטב הבנתי אבחון של המנגיומה נשלל, האם נכון? כעת מהו השלב הבא - האם עליו לפנות לגסטרולוג מומחה במרפאת כבד, האם צריך לבצע ביופסיה? יש לציין שמדובר באיש צעיר ובאופן כללי בריא ואני מודאגת. אודה לתשובה.

לפי הרשום על ידך זאת לא המנגיומה ואכן עליו לעבור ביופסיה מבכבד ובירור מערכת העיכול

מנהל פורום סרטן הכבד