סרטן בקיבה וגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

07/08/2009 | 14:23 | מאת: ריקי

לדר' שנירר שלום, לפני כחודש וחצי אובחן אבי כחולה בסרטן הקיבה (תוצאת הביופסייה -קרצינומה). בבדיקת הסיטי הודגמו, בשתי האונות, מס' תהליכים היפודנסיים בקוטר עד 4 ס"מ היכולים להתאים לפיזור משני. שאר האיברים נקיים וגם בלוטות הלימפה אינן מוגדלות (למעט בלוטת לימפה אחת בגודל של 1.7 ס"מ בבית השחי מימין). ב-US התוצאות ציינו ממצא ציסטי באונה שמאלית בגודל כ-0.8 ס"מ ו-2 גושים היפואקוגניים עם מרכז היפראקוגני בגודל עד כ-1.7 ס"מ חשודים לתהליך משני. סמוך לבדיקות ה-CT וה-US נעשתה לאבי בדיקת סמנים ואלו התוצאות: CEA - 2.23 CA - 19-9 - 2.6 PSA- 0.69 אבי החל טיפול כימותרפי ראשון (ECF). על איזה טיפול היית ממליץ? האם לדעתך יש לשקול גם אופציה ניתוחית?

הממצאים בדם לא מספקים יש לבצע ביופסיה מהנגע החשוד בכבד . טיפול ECF הוא טיפול טוב אך רמת הסמנים אינה מראה מחלה פעילה כמו שההדמיה שציינת מראה לכן אני חוזר יש לבצע ביופסיה מהכבד . מכל מקום במידה והרופא המטפל עומד על כך שמדובר בגרורות בכבד נא לא לבצע שום פעילות כירורגית. רק טיפול כימי

מנהל פורום סרטן הכבד