סרטן משני בכיפת הכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

12/07/2009 | 23:00 | מאת: בן מודאג

ד"ר שלום, אימי (65)חלתה בסרטן הראות וכתוצאה מכך נכרתה הריאה השמאלית.לאחר הכריתה וההתאוששות עברה כ 4 טיפולים כימותרפיים רצופים (כל 3 שבועות). כתוצאה מהטיפול הסתמן שהריאות נקיות אך קיים גידול בכיפת הכבד בגודל של כ 1.2 ס"מ. בעקבות זאת ניתן לה טיפול כימי ב"אלימטה" שלאחר כ 4 טיפולים כל 3 שבועות הקטין את הגידול לכדי 0.5 ס"מ. לאחר מכן בהמלצת האונקולוגים נאמר לה להפסיק את הטיפולים הכימיים לכ 3 חודשים ואז לבחון שוב את מצבה. לצערנו בתם התקופה הגידול חזר לגודל של כ 1.3 ס"מ ושוב הוחל בסדרת טיפולים ב"אלימטה". לאחר 3 טיפולים נבדקה ב CT (הגידול גדל לכ 2.3 ס"מ - התוצאות המדוייקות בהמשך) והמשיכה, על פי המלצת הרופא, בטיפול ה"אלימטה" הרביעי באותה סדרה. המלצת הרופא טיפול נוסף באלימטה" בעוד כ שלושה שבועות (החמישי בסדרה זו). אני רואה שישנן שיטות טיפול אחרות בסרטן כבד אפילו שהוא משני. מה דעתך להמשך טיפול והאם אנו לא מאבדים זמן בטיפול כימי נוסף?? תוצאת ה CT מיום ה 2 ליולי: בוצע במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי לאחר שתיית חומר ניגודי והזרקת חומר ניגודי תוך ורידי ממצאים: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר. מצב לאחר כריתת ריאה שמאלית , מלווה בסטיית המצר שמאלה והרמת הסרעפת משמאל. נוזל מנורתק בהמיטורקס השמאלי. ללא גושים סולידיים בגדם הסימפון הראשי משמאל. מספר קשרי לימפה ידועים פרא-טרכיאלים ובחלון AP ללא שינוי, ללא לימפאדנופתיה הילרית, פרט לקשר לימפה בשער הריאה מימין ידוע בקוטר 1 ס"מ ללא שינוי. קשריות ראתיות זעירות ידועות בריאה הימנית ללא שינוי. פרט לכך אוורור של הריאה הימנית תקין. כבד בגודל תקין, הנגע ידוע בכיפת הכבד הפעם גדל עד לקוטר 2.3 ס"מ לעומת 1.3 ס"מ בבדיקה הקודמת - נגע משני. דרכי המרה אינן מורחבות. טחול ולבלב בגודל ומרקם תקין. גרנולומה מסויידת בטחול ידועה ללא שינוי. אדרנל ימני בגודל ומנח תקינים. נגע ידוע באדרנל השמאלי ללא שינוי. כליות בגודל תקין, ללא הידרונפרוזיס. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, אגן או מפשעות. לולאות מעיים ללא עיבוי דופן או הרחבה בולטת. דברטיקולים ידועים בסיגמה ללא הסננת שומן סביבם ללא שינוי, ללא נוזל בבטן ובאגן. שלפוחית בשתן בעלת דופן סדיר. שינויים ניוונים בעמוד השדרה לכל אורכו ללא שינוי. נגע סקלרוטי ידוע בעצם האיליום משמאל ללא שינוי. סיכום - מצב לאחר כריתת הריאה השמאלית. הממצאים הידועים ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת פרט לגדילת הנגע בכבד.

מדובר בסרטן ראה גרורתי שלא ניתן להינצל ממנו ואין איבוד זמן יש אפשרות להארכת חיים בלבד

מנהל פורום סרטן הכבד