סרטן כבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

07/06/2009 | 18:12 | מאת: סנדרה

שלום , אימי חלתה בסרטן כבד לפני כ3 חודשים התגלה גידול בעוד כשבועה עליה לפנות לרופא אנקולוג..לא יודעים למה לחכות ..האם זה לא קריטי ?האםלא כדאי להיתיעץ עם עוד רופאים?אפרט מה הסיכומי הבדיקות.. הבדיקה: US בבטן עליונה כבד: אונה שמאלית-הודגם ממצא היפראקוגני בגודל 1.2 ס"מ ,מתאים להמנגיומה,באותה אונה הודגמה ציסטה זעירה והסתיידות, קרוב לוודאי גרנולומה. באונה הימנית- הוגדם ממצא היפראקונגי בגודל 1.1 ס"מ,מתאים להמנגיומה,בחלק התחתון הוגדם ממצא בעל מרם לא אחיד בגודל 6.7 ס"מ,וקולרי.כיס מרה: מכיל אבנים רכות,דרכי מרה בקוטר תקין.לבלב:

על פי המתואר קשה לראות סרטן בכבד. האם בוצעה ביופסיה ?צריך עוד נתונים.חשוב להתיעץ עם עוד מומחים

10/06/2009 | 01:29 | מאת: סנדרה

שלום, יש בדיקות CT,בכיפת הכבד מודגם תהליך ווסקולרי גדול בקוטר 60X66X70 מ"מ,התהליך בעל גבול מוגדר אך מרקמו הטרוגני ומכיל מספר רב של אזורים היפודנסים.התהליך נראה מקיף ומצר את ווריד ה MVH והיקפית לתהליך מוגדם אזור היפודנסי המתאים לפרפיוזה חריגה.אבחנה מבדלת כוללת אדמונה גדולה,במיוחד בנבדקת ללא גורמי סיכון ידועים כגון צירוזיס או הפטיטיס.כמובן נדרש לשלול תהליך ראשוני כגון HCC (קרצינומה של כבד).מספר בלוטות גבוליות בסמוך ל- IVC בגודל 8X13 מ"מ וקרדיופרניתיות (חתך 4-28)לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות.בכיס מרה אבן גדולה.

מנהל פורום סרטן הכבד