כימוטרפיה- שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

26/11/2008 | 19:10 | מאת: עירית

שלום רב, רציתי לדעת האם העובדה שלאחר טיפול ראשוני בכימוטרפיית folfox בשילוב עם ארביטוקס עבור גבר בן 47 שאובחן כחולה סרטן מעי גס עם פיזור נרחב בכבד ומעולם לא קיבל טיפול אחר (המחלה רק אובחנה לפני חודש וחצי)- לא נצפו שום תופעות לוואי (מלבד מעט רגישות לשתיית מים קרים) משמעה שגוף לא מגיב לטיפול או שאין קשר בין חומרת תופעות הלוואי של הכימוטרפיה לבין הגבת המטופל לטיפול? שאלה נוספת- האם תופעות הלוואי של הטיפול מחמירות מטיפול לטיפול?

העובדה שאין תופעות לוואי בתחילת הטיפול אינה מעידה שלא יהיו .ועדיף שכך ככל שהטיפול מתמשך התשובה היא כן

מנהל פורום סרטן הכבד