סרטן דרכי המרה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

05/03/2007 | 18:30 | מאת: אתע

אבי אובחן כחולה בסרטן דרכי המרה לפני כ 7 חודשים. במהלך פרוצדורת ERCP לאבחון הוכנס סטנט, ואירעה תקלה אשר גרמה לזיהום חמור בבטן. הוא נותח, ומשךקרוב ל 6 חודשים היה מאושפז, והתמודד עם הזיהום. כעת, הוא באשפוז בית, עם נקז מאיזור הלבלב, (יש גם פתח להזנה ישירות לקיבה אך כעת כבר לא בשימוש) חלש מאוד, סובל מעייפות רבה, כאבי בטן, מתקשה לאכול (אוכל מעט בכל פעם),מדי פעם חילות או הקאות. בימים האחרונים התחילו גם צמרמורות (רעד) קשות מדי פעם. האם הדבר מצביע על מעבר שלב בהתפשטות הסרטן? כיצד ניתן להקל עליו ולחזק אותו? תודה על תשובתך.

לשאלתך קרוב לוודאי שמדובר בזיהום וזאת על רקע המרמורות .יש לקחת תרביות מהנקזים ,יש להחליפם סטרילית ובנוסף לבצע הדמיות חדשות .ובנוסף לכסות אותו טוב טוב באנטיביוטיקה

08/03/2007 | 21:44 | מאת: אתע

תודה, בינתיים הוא אושפז והוכנס נקז נוסף,בתקווה שיתנקה מהזיהום. הוא קיבל אנטיביוטיקה רחבה משך 12 ש' לאחר מכן אך זו הופסקה, לפי הבנתי כי אין זיהוי של החיידק בזיהום. האם הגוף (החלש ממילא לאחר 7 חודשים כאמור) יכול להתגבר לבד על זיהום שנכנס לדם? ךציין, היום כבר לא היה לו חום ושוב תודה על תשובתך המהירה

מנהל פורום סרטן הכבד