סירטקס כאשר קיימות גרורות מחוץ לכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

04/11/2008 | 09:34 | מאת: מירי

אבי בן 77, כ-4 שנים חולה בסרטן המעי הגס. בזמנו כרתו חלק מהמעי ולאחר שהתגלו גרורות רק בכבד כרתו חלק מן האונה. כחצי שנה לאחר מכן גילו גרורה בבלוטה ברטרופריטוניאום. במהלך השנה וחצי האחרונות נתגלו עוד גרורות גם בצפק וגרורה קטנה בריאה. הוא מטופל במשך כל התקופה באוקסליפלטין, ב-5FU ובאבסטין (ארביטוקס לא יעיל לגביו). לאחרונה בגלל כמות מחלה רבה יחסית בכבד - נשקלה האפשרות לקבל סירטקס. השאלה היא: האם הגרורות שמחוץ לכבד - שהן אמנם מתפתחות, אבל יחסית בקצב איטי - צריכות למנוע ממנו לקבל סירטקס? ההיגיון שלנו אומר שמה שנראה כרגע הכי "מסכן" אותו זה הכבד, הנגעים שם הם קרוב ל-40% משטח הכבד. לעומת זאת הגרורות ברטרופריטוניאום, גרורה קטנה בריאה וגרורות נוספות בצפק גדלות, אבל יחסית לאט מאוד. ההנחה שלנו היא שהטיפול הכימותרפי יכול "להחזיק" את הגרורות מחוץ לכבד במהלך של התפתחות איטית, ולכן אם ניתן סירטקס זה יועיל בינתיים לכבד וכך נאריך את חייו. נבקש את חוות דעתך. תודה רבה מראש!

ראשית חלק מההנחות נכונות אולם יש לבדוק את החולה תחילה ולראות מה מצבו על פי כל הנתונים האוביקטיבים קרי סיטי ובדיקות אחרות ועל פי בדיקות דם נוכל לתת תשובה סופית

החשיבה נכונה אך יש לבדוק לעומק את ההדמיה ואת החולה לפני ביצוע הפעולה

מנהל פורום סרטן הכבד