שאלה בבקשה...

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/09/2008 | 13:51 | מאת: אורנה

שלום,.. דוד שלי הוא בן 58 ומזה זמן מה הוא הרגיש כאבים בבטן, עד שלפני כחודש בערך אושפז עקב כאבי בטן עזים. לאחר סידרת בדיקות ובינהם בצילום CT גילו כי יש לו גוש בלבלב ב- CT שני חשבו שזו ציסטה, וקראו לו לעשות שאיבת ציסטה. כאשר עשו לו שאיבת ציסטה באותו הזמן גילו שיש שם עדיין סוג של גידול שכל הבדיקות שעשה כולל ביופסיה לא הראו תשובה חד משמעית לגבי סוג הגידול. לפני יומיים הוא עשה ניתוח בו קיוו שיוכלו להוציא את הגידול. בניתוח עצמו אמרו לנו שזה גידול ממאיר ושאי אפשר להוציא אותו כי הוא יושב בזנב הלבלב ומוקף בכלי דם חיוניים ושאי אפשר לגעת בגידול ולהוציא אותו. וסגרו בלי לגעת. עכשיו אמרו לנו שהוא יצטרך לעבור טיפולים והקרנות כדי שינסו להקטין את הגוש ואז ינתחו שוב כדי לנסות להוציא את הגוש . שאלותי הם: האם לפי מה שניסית לפרט כאן אנחנו יכולים להיות אופטימיים? האם הסיכוי הוא טוב להחלים מזה? האם הוא הולך לסבול הרבה? אודה לך מראש על תשובתך תודה רבה רבה אורנה

יש להגדיר את סוג הגידול בלבלב. אם הסוג הוא מסוג אדנוקרצינומה הפרוגנוזה איננה טובה .

מנהל פורום סרטן הכבד