אנדוקרצינומה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/08/2008 | 08:31 | מאת: אסף

שלום רב לאמי 78 נימצא גידול בכפף הכבד במעי הגס- בסיטי - "תהליך שאתי , פיזור חלקי לכבד - " . עומדת לפני ניתוח כריתת הגידול במעי הגס. הגוש("תהליך כרוביתי") בקוטר 4.7 ס"מ , בביופסיה מלפני שבוע -" אנדוקרצינומה התמיינות בנונית" . יש לה ניתוח בעוד שבוע לכריתת הגידול , אני משער שינסו גם לבדוק כריתת הגרורות מהכבד . מצבההפיזי של אימי בימים אלה הוא טוב והיא במצב רוח טוב בחוג המשפחה כל הזמן, ומצפה לחתונת נכדה הבכור בסוף החודש הבא . היא אינה חוששת מניתוחים (עברה הרבה לידות קיסריות בימי חייה ). היא אוכלת באופן מבוקר ושומרת על תפריט דל סיבים . יש לה יציאות סדירות וללא כאבי בטן או נפיחויות . שאלתי היא כזאת : אנו וגם אימי מודעים להכרח שבניתוח להוצאת הגידול מחשש להווצרות סתימת מעיים . השאלה היא מה מידת הדחיפות של הניתוח ? האם הוא יכול להידחות בחודש אחד ? האם אימי חיה על נס בהעדר סתימת מעיים בהתחשב ביחס שבין קוטר המעי לממצא הגודל והסוג של הגוש ? אודה לתשובתכם המהירה אסף

מרגע גילוי הגידול יש לפעול להוצאתו .ככל שתחכו יותר יגיע זמן שהוא בלתי ידוע ויתכן שכבר הגיע שהגידול יחסום המעי ואז יצטרכו לנתח בדחיפות.לא הייתי דוחה הנניתוח והיא לא חיה על נס .זאת כך ביולוגית הגדיול שלה מתקדם ואין איש יודע מתי מצבה יתדרדר.

31/08/2008 | 18:22 | מאת: אסף

כמה זמן ההתאוששות מהניתוח וההחלמה בהנחה שהכל עבר בשלום?

מנהל פורום סרטן הכבד