תוצאות PET

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

03/08/2008 | 16:12 | מאת: לודמילה

שלום רב, בנובמבר 2003 בעלי, היום בן 55, עבר הסרת גידול במעי הגס, בזמן הניתוח התגלה גרורה בודדת קטנה על הכבד שהסירו באותו ניתוח. לאחר הניתוח הוא עבר כימותרפיה. באוקטובר 2007 CEA גדל ל-5.5 וב-PET CT נמצא גרורה בודדת בכבד (סגמנט 6). בסוף ינואר 2008 נעשתה כריתת כבד 6 סמ', גרורה הייתה בודדת, אך בגודל 2 סמי. ביופסיה מראה שזה אותו סוג שהיה קודם. מאז הוא במעקב, לא נעשה שום טיפול נוסף. לפני חודש נעשתה בדיקת CEA, תקינה- 1.6. ב-23.07.08 נעשתה בדיקת PET/CT עם FDG והתוצאות: "עדיין קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגרורה בודדת באונה הימנית של הכבד ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. ללא ממצאים נוספים ראויים לציון כולל באזור האגן" מה עושים? יש מקום לטעות? אולי מוקדם לעשות PET/CT ?האם זה חד-משמעי שיש גרורה חדשה? בכבוד רב, לודמילה

זה לא חד משמעי הייתי מחכה עוד שלשה חדשים ומבצע MRI של הכבד במידה ואכן תשובה חיובית לגידול הייתי שולח את המטופל לייעוץ לפני כל טיפול

מנהל פורום סרטן הכבד