מלנומה גרורתית

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

03/07/2008 | 21:50 | מאת: גלית

שלום רב, לאבי בן 62 הייתה לפני שנה מלנומה בעין, העין נכרתה. לפני 4 חודשים אובחנו גרורות מרובות בכבד ומעט גרורות בריאות. אבי עבר לפני חודשיים טיפול SIRTEX אך הטיפול לא השפיע עליו והמצב החמיר: הנגעים בכבד התרבו חלקם אף גדלו, חלקם יותר היפודנסי - יתכן נמקי כתגובה לטיפול, ובנוסף גדלה אחת הגרורות בריאות. הציעו לנו 3 סוגי טיפולים אך לא הסבירו לנו לגבי יעילותם : 1. MUPHORAN - בהזרקה 2. TEMODAL - בכדורים 3.DTIC - בהזרקה. על מה היית ממליץ ומאילו סיבות? האם ניתן לשלב את אחד מטיפולי ההזרקה עם הטיפול בכדורים כדי שיהיה יעיל יותר? תודה רבה.

מלנומה של העין היא מחלה ממארת אשר שולחת גרורות לכבד וכאשר ישנן גרורות בראה המצב רק מחמיר הטיפול במצב זה בכל אחד מהחמרים שצוינו אינם משפרים דבר. הייתי ממליץ על הכדורים של הטומודל אך אינן בסל הבריאות ושא החמרים התגובה אליהם בערך זהה

מנהל פורום סרטן הכבד