דר' שנירר שלום

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

11/06/2008 | 15:06 | מאת: ננסי

אבי חולה מזה שנה בסרטן הכבד..יש לי תחושה שיש גרורות.. המזכירה של דר' רן אורן מאיכילוב אמרה שיצרו איתנו קשר.. אני שבורה מזה ומרוסקת.. יש לי הרגשה שאני עלולה לחלות בעצמי מרוב שהלחץ והסבל:( אני רוצה לשמוע את דעתך על התוצאות של הסיטי תלת פאזי האחרונות שעשינו ב27.5 במכון מור: בבסיסי הריאות מוקדים עגולים בגודל של עד כ10 מ"מ , מתאימים לפיזור משני. (האם זה גרורות??) אין תפליטים פלואורליים. בכבד: בכיפת הכבד מימין גוש בקוטר כ-10.5 ס"מ עם הסתיידויות גסות בתוכו. מימין מאחור, גוש נוסף בקוטר של 6.7 ס"מ , בסגמנט 4, יש לראות קשר נוסף בקוטר 10 מ"מ תת קפסולרי. בשער הכבד, גוש עם נירקוזה בקוטר 4.4X5.7 ס"מ. קדימה לו וסביב ראש הלבלב בלוטות קטנות עד כ12 מ"מ. מתחת לכבד הסננה בשומן האומנטלי, עם פיזור ע"ג האומנטום של מוקדים זעירים. הטחול מוגדל בדיאמטר של כ19 ס"מ ללא גושים. דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות. הלבלב על מריכביו במימדים תקינים. בסיכום: גושים בכבד- בחלקם לאחר טיםול עם הסתיידות. גושים בשער הכבד וברטרופריטונאום. בקע בדופן הבטן. טחול מוגדל. פיזור משני בבסיסי הריאות. בהשוואה לבדיקה קודמת מה6.11.07, ממצאים בכבד ידועים, החמרה ניכרת בשער הכבד וברטרופריטונאום. החמרה בבסיסי הריאות. מה עושים במצב כזה? הוא עבר ב25.3 כמואמבוליזציה בכבד. כנראה שזה לא עזר, ואני רואה החמרה... הוא לקח הטיפול קשה... מה עושים? אנא עזור לי, חשובה לי דעתך? האם אפשר להציל את חייו?

11/06/2008 | 17:08 | מאת: ננסי

כי הטיפול כמואמבוליזציה הוא הטיפול היחיד שעשה, הכל איטי וקשה לרבוע תורים, וכי הוא היה צריך להתואשש ממנו, לדבריו.

יש אפשרות טיפולית אך לאור התאור שלך לא ניתן להצילו אלא רק להאריך את חייו אנא פני למטפל . בנוסף יש אפשרות טיפולית בחומר רדיואקטיבי

11/06/2008 | 18:39 | מאת: ננסי

אגב, הוא מרגיש מצויין... עושה הכל כרגיל....לא צריך עזרה בכלום, והוא לא השתנה מבחינת חוזק, וגם אין לו כאבים כלל וכלל. האם כדאי לנתח? המילה "הארכת חיים"די מלחיצה.. עד כמה ניתן?

14/08/2008 | 18:44 | מאת: אוחנה מירב

אבי בן 68 בבדיקת סיטי תלת פאזי בטן ואגן ולבלב עם חומר ניגודי כלומר הזרקה נמצאו הממצאים הבאים שאני לא מבינה משמעותם אני מאד מודאגת תהליך תופס מקום בזנב הלבלב ,ממצאים בכבד חשודים לפיזור משני. גודל הממצא 5.5*7.5 ס"מ אנא ממך לחזור אלי בהקדם האפשרי בברכה מירב

מנהל פורום סרטן הכבד