ggt

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

30/01/2007 | 16:27 | מאת: צחי

שלום אני לא בטוח שהשאלה נמצאת בפורום הנכון ולכן במקרה שכזה אם ניתן להפנות את השאלה לפורום הנכון. בכל מקרה אשמח באם תענה לי אתה על השאלה. עברתי אתמול בדיקות דם שגרתיות (מעקב אחרי כולסטרול). השאלה מתייחסת לגבי אינזמים של הכבד. got - 33, gpt - 31 - הם במסגרת הנורמה. אינזים ה- ggt יצא מעל הנורמה - 133 (נורמה בין 7 ל- 49). אני מבצע אחת ל- 3 חודשים בדיקות דם שגרתיות (במשך 10 שנים ויותר) ואף פעם לא היתה תוצאה מעל הנורמה באף אחד מאינזימי הכבד. יתר תוצאות בדיקת הדם (לא הכבד) הם בנורמה (כולל cpk ו- בילירובין). אני נוטל תרופות כדלקמן: אספירין 100 מ"ג, נורמיטן 25 מ"ג, ליפיטור 20 מ"ג, לוסק 20 מ"ג - בחודשיים האחרונים אני לוקח לוסק פעמיים ביום עקב הצעת הרופאה. שאלותיי - מה אני צריך לעשות, האם זה מקרי, האם זה בגלל התרופות, האם צריך להפסיק את השימוש בתרופה כלשהי, האם לבצע אולטרסאונד ואיזה בעיות יכולות להווצר כתוצאה מאינזים ggt גבוה. בתודה מראש צחי

לשאלתך הרבה תרופות שאתה נוטל יכולות לגרום לזה. עליך לפנות בנושא לרופא המשפחה ורופא גסטרואנטרולוג

מנהל פורום סרטן הכבד