ALK.PHOSPHAT

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

17/09/2007 | 20:52 | מאת: אלכס

שלום רב אני חולה סרטן מעי הגס. לפני כ-4 חודשים עברתי ניתוח להסרת הגידול. כמו כן, לפני הניתוח עברתי חודשיים וחצי של טיפולי הקרנות וכימותרפיה. היום עשיתי בדיקות דם שנראות בנורמה חוץ מנתון אחד ALK.PHOSPHAT=218 שנראה שהוא הרבה יותר מהנורמה. לפני כחודשיים הנתון עמד על 100, בכל הבדיקות במהלך השנים הנתון הגבוה ביותר הוא 147.כמו כן, בילדותי הייתה לי צהבה מסוג A אני יודע שהנתון מעיד על בעיה בכבד. אבל על איזה כשל הוא מעיד? ומה הסיבות שיכולות להיות לגדילו בצורה כה דרסטית תוך חודשיים? תודה רבה על התשובה אלכס

יכול להגדילו טיפול כימוטרפי .אכילה לא מבוקרת .פגיעה באיבר אחר כתוצאה מטראומה או זיהום .וכן ממחלת סרטן אבל זה באפשרות הנמוכה יש לשלול שאר הדברים.

מנהל פורום סרטן הכבד