כימותרפיה לאחר הסרת גידול במעי הגס וחצי מהכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

30/06/2007 | 23:02 | מאת: יוסי

לאחר שהוסר הגידול במעי הגס והוסר חצי מהכבד כיוון-אונה אחת, כיוון שהיו בה שלוש גרורות, ולאחר המתנה להתחזקות, מקבל החולה כימותרפיה חזקה מאוד על אף שב- סי טי אין יותר גרורות. השאלה, האם כדי למנוע צריך לקבל כימותרפיה חזקה ???, שמעתי מאחרים שקיבלו כימותרפיה חלשה למניעה - לאחר שהוסר הגידול. מה אם כן נכון ???.

מה פירוש המושג כימוטרפיה חזקה? שנית נותנים טיפול לאחר הסרת גידול כולל גידול גרורתי כמו במקרה זה על מנת לנסות למנוע הישנות.

מנהל פורום סרטן הכבד