השוואה בין ממצאים בפט סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

03/06/2018 | 20:40 | מאת: Shomon

בדיקת ct pet מתאריך 02/2018 אין עדות לתפליט פריקקרדיאלי. מעט נוזל פלאורלי מימין. בטן ואגן, קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה בהקיפי נגעים גדולים מתמזגים בשני אונות הכבד המעורבים את מרבית הפרנרכימה של הכבד בעלי מרכז היפודנסי וללא קליטה ( נמקי) גדלו לעומת בדיקה קודמת (!! הבדיקה הקודמת הייתה סי טי רגיל!!) קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה בתהליך קונצנטרי כ4.5 ס"מ המוצר את הלומן של הקולון היורד עם הסננת שומן מסביב ובלוטות לימפה במזוקולון. מעט נוזל סביב הכבד ובאגן בהחמרה. בבדיקה סיטי פט חוזרת 5/2018 הודגמו השינויים הבאים: 1) קליטת fdg בעוצמה גבוהה בשריר דלטואיד של כתף שמאל ללא ממצא פתולוגי ברור בct, מציע קורולציה קלינית 2) מודגמים תהליכים היפודנסיים גדולים בכבד יותר סאונה הימנית, כיום ללא קליטה פתולוגית של 3fdg)נוזל סביב הכבד קטן לעומת בדיקה קודמת. 4) הקליטה הפתולוגית שהודגמה בקולון היורד נסוגה וכהיום אין לראות תהליך שהודגם בבדיקה הקודמת 5) אבנים בכיס מרה. ללא שינוי מבדיקהקודמת. 6) מוקדים סקלרוטריים יתכן אי עצם או אחר בעצם הכסל מימין ללא שינוי מבדיקה קודמת ללא קליטה פתולוגית של fdg. אודה לך מאוד אם תוכל להבהיר לי את עוצמת השינוי לטובה. נ.ב. הפט סיטי בוצע שבועיים מתום תחילת הטיפול ה5 בסידרה הטיפול כולל טיפול המשך בבית בהזלפה איטית למשך כיומיים כפי שניתן לראות בקובץ הפרוטוקול שצירפתי. אם הפט סיטי בוצע שבועיים מהטיפול שניתן בבית החולים האם יש לזה השפעה על האופטימאליות של התמונות והפיענוח. תודה רבה

אינני מבין את השאלה אם הפט סיטי מראה שיפור יש שיפור אם לא לא. שאל את הרופא המטפל ,כיון שאין פרטים מלבד תשובת ההדמיה

03/06/2018 | 21:13 | מאת: Shimon

דר שלום וברכה. ראשית אני מודה לך מאד על התיחסותך. לגופה של שאלה, פירטתי בהודעה את הפיענוח של שני הבדיקות שבוצעו בהפרש של כ 3 חודשים ושאלתי הייתה מה עוצמת השיפור בהתאם לפרוטוקול הטיפול שצירפתי

מנהל פורום סרטן הכבד