AFP בסביבות 15 האם זו בעיה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

28/05/2017 | 13:29 | מאת: כלנית

עקב מעקב גניקולוגי בודקים לי מדי פעם סמנים, הכל תקין , פרט לכך שכבר כמה שנים ה AFP גבוה מהנורמה וכבר שנה או יותר בסביבות ה 15. הטריגליצרידים והLDL בנורמה , אבל במעקב כבר כמה שנים, נוטלת סימקור 10 מ"ג ואומגה שלוש שמוריד לי טריגליצרידים, תפקודי כבד תקינים. האם יש צורך בבדיקות מסוימות? האם פשוט יש אנשים שהערכים שלהם לא בטווח הרגיל והם בריאים? האם זה ערך שאמור להדאיג אותי? (סבי נפטר צעיר מאד מסרטן לבלב, אני בת 58)

איני מבין את השאלה אם אין מחלה סרטנית אין צורך לבצע בדיקות של סמנים . אם ביצעו יש להיוועץ למה עם הרופא המטפל

28/05/2017 | 22:21 | מאת: כלנית

היו בעבר בעיות גניקולוגיות, שדרשו מעקב. הגניקולוג שלי שהוא גם אונקולוג שלח את הבדיקות הללו ליתר בטחון. אין שום מימצא גניקולוגי כיום . בגלל הAFP עשיתי גם אולטרסאונד בטן עם דגש כבד, אבל לא ראו שום דבר. הרופא ששלח אותי לבדיקות (בערך כל חצי שנה משך כמה שנים) כבר לא עובד, עוד לא התחלתי עם רופא חדש, ורופאת משפחה התחלפה. רציתי רק לדעת האם ערך של 15 כשהטווח הרגיל עד 10 הוא זניח או לא. והאם פשוט לשכוח מזה או כן לבדוק במערכת העיכול. אין לי בעיה להתעלם, רק לא רוצה להצטער מאוחר יותר אם סתם נתתי לבעיה לגדול....

עניתי כבר קודם אם אין ממאירות לא מבצעים בדיקות של סמנים אם ביצעו יש לשאול למה את הרופא המטפל

מנהל פורום סרטן הכבד