Osteomyelitis

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

22/10/2014 | 23:54 | מאת: ערן

שלום זיהום בעצם באגן שנהיה כנראה כתוצאה מפצע לחץ גדול בדרגה 4 באזור העכוז (sacrum). אובחן (לפי מה ששמעתי מהרופא יש חשד) בהדמיית CT אגן שנעשתה כחלק מבירור לחום, ומחשש שיש אבצס שגורם לחום. פלסטיקאי המליץ על ייעוץ אורטופדי, אך הוא לא בוצע מאחר ולדעת הרופאים בפנימית אין בזה טעם מאחר וממילא לא ניתן לקחת ביופסיה (שמצריכה ניתוח) א. האם זה נגרם בוודאות מהפצע לחץ? ב. האם ישנם דרכים נוספות לאבחן? וכן לזהות את סוג החיידק ואז אולי יהיה קל יותר לטפל. ג. האם זה משהו שיכול לחלוף לבד כמו זיהומים אחרים? ד. במידה וכעת אין חום, יש צורך לטפל בזיהום בעצם? ה. מה הטיפולים האפשריים לזיהום בעצם? יש אפשרות לטיפול מקומי? אלטרנטיבי וכדומה? ו. האם מקובל לעקוב אחר המצב? איך עושים זאת, בהדמייה? יש דרכים נוספות? ושאלה פרקטית לסיום, האם זיהום בעצם הוא התווית נגד לסגירת פצע הלחץ? כלומר אם רוצים ומקווים שהפצע ייסגר (כעת הוא נקי) או לבד או בעזרת תכשירים ותחבושות ייעודיים, האם זה אפשרי כשהנושא של העצם לא ברור/לא נפתר? אשמח ואעריך אם אוכל לקבל מענה על כל השאלות הנ"ל. תודה ולילה טוב

א ככל הנראה כן ב ביופסיה או בדיקת CT או MRI ג רק דרך טיפול מתאים אנטיביוטי ולעתים ניתוחי ד יש להתייעץ עם הרופאים ה ניתן לייעץ על כך רק לאחר בדיקת המטופל ו מעקב קליני והדמיה לפי הצורך וכל עוד יש זיהום בפצע - לא סוגרים את הפצע על הזיהום. ובהערת אגב, רצוי לשאול את השאלות הללו את הצוות המטפל על מנת שתקבל תשובות שהן רלוונטיות למצבו הכללי של המטופל ובהתאם לפרוגנוזה שלו ! בהצלחה פרופ שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי