כריתת גידול

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

13/06/2013 | 23:22 | מאת: אא

האם יש הצדקה לשקול ניתוח מוז כשמדובר בכריתת גידול עורי הממוקם בחלק האחורי של הקרסול? בשלב זה אין הבחנה ברורה לסוג הגידול והכריתה (כל הנגע) היא במסגרת ביופסיה, אולם האם מיקום הנגע וחשש לגבי טיב ההחלמה יכולים להצדיק בשיטת מוז? האם מוז בתהליך איטי הוא רלוונטי למקרה כזה?

גידולים באזור הקרסול בדרך כלל אינם מהווים אינדקציה חד משמעית לניתוחי מוז, מה עוד שהאבחנה של הגידול לא ברורה. בתור שלב ראשון הייתי ממליץ על ביופסיה אבחנתית, או כריתה רגילה של הנגע, ועל סמך ממצאי הבדיקה מחליט על המשך הטיפול וסוג הכירורגיה. בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי