חתך עמוק באגודל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

12/06/2013 | 02:27 | מאת: אלמונית

שלום רב, היום חתכתי את עצמתי בטעות עם קולפן, גילחתי בעוצמה את החלק העליון של האוגדל וכל צד ימין של הציפורן נחתך. מהעוצמה גילחתי גם את הבשר שמתחת לציפורן (חתיכת גדולה מהציפורן ומבשר הציפורן נתלשו מהמקום) והחתך נורא עמוק. הדימום אינו פוסק גם לאחר חבישה ראשונה, לא מקצועית, שאני ביצעתי. מכיוון שלא ניתן לתפור או להדביק פצע מסוג זה (חתך רחב) לא פניתי לקבלת טיפול רפואי. האם קיים סיכון כלשהו ובכל זאת יש צורך לפנות לרופא? איך ניתן לחבוש את האגודל באופן אישי בצורה טובה יותר? האם רוב הסיכויים שהרופא יאלץ לתלוש לי את חצייה השני של הציפורן? אשמח למענה, תודה רבה.

בסוג חתכים עמוקים אלו רצוי לפנות לטיפול רפואי. ראשית על מנת לקבל חיסון טטנום במידה ולא קיבלת במהלך 10 השנים האחרונות. כמו כן, על סמך הממצאים, יוכל הרופא להציע טיפול שמרני על יד חבישה או טיפול כירורגי כמו תפירה או סגירה על ידי שתל עור. הכל כתלות בגודל הנזק ועומקו. במידה והפגם שטחי - בדרך כלל חבישה תספיק. בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי