פצע לחץ שיש לאמא שלי, שנמצא במחלקה סיעודית

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

08/12/2010 | 10:06 | מאת: יעל

לאמי, חולת טרשת נפוצה ורתוקה לכיסא גלגלים ולמיטה, יצא פצע לחץ בחלק העליון של העכוז, הפצע בערך בדרגה 2, הוא עמוק ובצורת סביבון עם חוד עמוק בפנים - אמי נמצאת במחלקה סיעודית, בירושלים. אני מכירה את חבישות הקומפיל, שהן עושות עבודה מצויינת במיקרים של פצעי לחץ, הצלחתי לרפא לאמי פצע קטן יותר, שהיה לה לפני כארבע שנים, בעכוז, וכן זה ריפא לה גם פצע לחץ, שיצא לה בכף הרגל. אך האחות הראשית במחלקה הסיעודית אסרה עלי לשים חבישות קומפיל שקופות על הפצע של אמי, ודורשת שהטיפול ייעשה אך ורק עם גזות שמרטיבים אותם במי אינפוזיה, וכמובן שמשכיבים את אמי על הצד - וכמובן שיש לאמי גם מזרון אוויר. אני רוצה לציין כי אני לא רואה שום שיפור בפצע, הפצע פתוח, וכפי שתיארתי גם קצת עמוק, יש לו חוד עמוק. רציתי לדעת, האם הטיפול שדורשת לעשות האחות הראשית במחלקה הסיעודית זה הטיפול שנוהגים לעשות לפצע לחץ? והאם בכך שהאחות הראשית מונעת את הטיפול בחבישות קומפיל - דבר שיכול לסייע בריפוי הפצע - האם זה בסדר, מבחינה רפואית? אני רוצה לציין שלא שמים אפילו משחה אנטיביוטית ולא שום דבר, פרט לחבישה של גזות רטובות, הם קוראים לזה טיפול בהרטבות. אשמח לקבל התייחסות לנושא זה.

19/12/2010 | 23:09 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

טיפול בפצעי לחץ על ידי חבישת הרטבות, הינו טיפול מוכר ויעיל לטיפול בפצעים עמוקים בהם יש רקמה נמקית, או רקמות לא נקיות. כך שבמידה וזה מצב הפצע, הרי שאימך מקבלת טיפול מתאים. קונפיל שקוף בדרך כלל לא מתאים למצבים אלו. על פניו נשמע כי הטיפול תקין רצוי להוסיף תמיכה תזונתית ! בהצלחה ד"ר שלום

04/01/2011 | 22:49 | מאת: קוסטה גרינשפון

שלום יעל!טיפול בהרטבות הוא טיפול מקובל,אך יש להקפיד על כמה כללים חשובים.יש להקפיד להחליף חבישה רטובה לפחות3-4 פעמים ביממה על מנת לשמור על סביבה לחה בתוך הפצע.במידה והחבישה תתיבש ,הסרתה בעודה יבשה עלולה לגרום נזק לרקמת גרעון שבפצע וזה יעקב את הריפוי.ישנה היום חבישה מוכנה שרטובה 24 שעות.במידה ובפצע ישנו נמק,הפרשות וריח יש לבצע הרטבות עם כלורוספט שזה חומר מנקה את הפצע ומרחיק את הנמק והזהום.כלל נוסף זה לשמור על שוליים של פצע(עור שמסביב)יבש ולא עם מסמוס,ניתן למרוח מסביב משחה שומנית כלשיא או קרם "בארייר".בהצלחה

07/03/2011 | 18:50 | מאת: ערן פלד

משהו שמיצרים דבורים מפרח שיש בניוזילנד ומכיל חומרים אנטיבקטריאליים בכמויות מיוחדות -אומרים שזה הדבר הכי יעיל האם מישהו יכול לשפוך אור על המידע הזה?

31/07/2015 | 10:31 | מאת: אושרי פנחס

היי יש שטיפה מיוחד לפצעי לחץ ונותר לי מספר בקבוקים זה נקרא אוקטנלין אם אני כותב נכון

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי