שושנה עקשנית

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

31/08/2010 | 05:50 | מאת: טל

אבי בן 60, גרוש 12 שנה. לפני כשנתיים התפרצה אצלו שושנה ברגל. אחת לחודש וחצי-חודשיים זה מתפרץ מחדש. בכל פעם הוא מטופל באנטיביוטיקה אחרת: אוגמנטין, דלאצין, ציפורל. מאז כבר היה אצל המון רופאים. קיבל באופן קבוע זריקות למניעה וגם רפאפן למניעה כל יום במשך חודשים- אך כלום לא עוזר. באמצע כל התהליכים האלו השושנה שוב ושוב מתפרצת. הרגל שלו נראית זוועה, בנוסף יש לו לימפדמה. רופא אחד אמר שרק לאחר שיטפל בפטריות באצבעות הרגליים השושנה תעבור. רופא אחר אמר שיש לו מעין נקב בשוק (ממש רואים שם חור קטן) זה המקור לזיהום החיידקי החוזר. האם אפשר לטפל בשושנה ואיך? ובנוסף שאלה קצת פסיכית- הפטריות והנקב קיימים לפחות 30 שנה. כחודש-חודשיים לפני שהסאגה התחילה הוא עבר לדירה שמוקפת בעצים ובצמחים - ממש ג'ונגל סבוך שמעולם לא טופל או נגזם או נוקה. יש לו לעתים קרובות חרקים שונים, זחלים ותולעים שמגיעים מהצמחיה הזאת. האם יתכן קשר בין הדברים? תודה רבה

06/09/2010 | 08:47 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

המחשבה שיש לטפל בגורם לבעיה היא נכונה ! הגורם יכול להיות מצב המטופל (מצב כללי, מצב תזונתי, מצב הרגליים, מצב כלי הדם ברגליים, מצב פטרת הציפורניים, פצעים ברגליים, סביבת המטופל). כל אלו דורשים הערכה ורק על פי הבדיקה ניתן יהיה להחליט יש לפנות לרופא לצורך בדיקה !!! בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי