פצעי לחץ בישבן

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

17/05/2010 | 12:25 | מאת: חגית

שלום רב, אבא שלי עבר ניתוח מעקפים והחלפת מסתם בבי"ח בילינסון. לאחר הניתוח הזדהם הפצע והוא הועבר לטיפול נמרץ. מכיוון שהוא היה רוב הזמן בתנוחת שכיבה ולאחר מכן רוב היום בתנוחת ישיבה התפתח פצע לחץ על הישבן. הוא התקשה בתפקוד יומיומי כמו גם עמידה והליכה ולכן רוב היום הוא ישב והפצע הפך לשחור. לאחר-מכן הוא הועבר לביה"ח שמואל הרופא ושם הפצע נרפא במקצת. בצד אחד של הישבן הופיעו כתמי דם והאחיות טענו שזה אומר שהרקמה חיה. אך הפצע בצד השני של הישבן נותר עם כתמים לבנים עדיין. חוץ מזה נוצר פצע לחץ נוסף בתוך הישבן (במעבר שבין שני הישבנים) והפצע עמוק עם מין "חור" וכולו בצבע לבן. - כך הוא שוחרר הביתה. אחות פצעים שהגיעה לראותו אמרה שהוא חייב חבישה סופחת ומספיק החלפה של פעם ביום, אך הפצע לא מפסיק להפריש נוזלים, והריח הוא נוראי. האם יש טיפול אחר מאשר חבישות שכאלו? בינתיים הוא לא מסוגל לשבת ושכיבה מרובה גורמת לו לסחרחורות בקימה ועלולה לגרום לפצעי לחץ נוספים. כמו כן, השכיבה גורמת לו לנסיגה, שכן כל מה שהושג בשיקום - בעצם יורד לטימיון. אשמח לעזרתך הדחופה. תודה מראש, חגית.

29/05/2010 | 15:25 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

הטיפול בפצעי לחץ הינו מורכב ודורש טיפול רב מערכתי: טיפול פצע, שיקום, נייוד המטופל, טיפול תזונתי ועוד... יש לדאוג למיטה מתאימה רכה (מזרן מיוחד), להוסיף חלבון וויטמינים למזון, לנייד עד כמה שיותר. לפצע יש מקום לבצע הטריה במידה ויש בה רקמה נמקית, רצוי לבצע על ידי רופא כירורג פלסטי או רופא שמבין בפצעים. לגבי החבישה ללא בדיקה של מצבו לא ניתן לתת יעוץ ראוי. בשמואל הרופא יש רופאים טובים ואני נוטה להאמין שהם בקיאים בטיפול ! בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי