חתך בכף הרגל לאחר הסרת שומה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

30/03/2010 | 12:47 | מאת: רויטל

שלום רב, בעלי, איש בריא בד"כ, עבר כריתה חלקית של שומה גדולה (2.5ס"מ קוטר) במרכז הקשת הפנימית של כף הרגל. ישנו חתך באורך כ 3.5 ס"מ אנכית לכיוון כף הרגל. לאחר 4 ימים חש שיפור והחל לדרוך חלקית על כף הרגל. לאחר 10 ימים חלה החמרה:כךף הרגל התנפחה והופיעה הילה אדומה סביב החתך וכן הפרשה קלה. בביקורת אצל המנתח הוסרו התפרים ובוצע חתך לניקוז נוזלים. לא ניתנה אנטיביוטיקה.ניתנו הנחיות לרגל למעלה, שטיפת החתך עם מים זורמים וחבישה עם אגד ופולידין. מאז המצב ללא שינוי: עדייו נפיחות, אודם, כאב במגע וכאב בעיקר כשהרגל למטה (כשהרגל למעלה הכאב פוחת משמעותית).בעלי, טיפוס תזזיתי, מיואש עצבני וחסר מנוחה. אשמח אם תענה לי על מספר שאלות: 1. מה תהליך ההחלמה במצב זה והאם החתך הפתוח אמור להסגר לבד ללא תפרים? 2. מתי מומלץ לחזור לדרוך על הרגל? 3. מה פשר ההילה האדומה סביב החתך אם לא מדובר בזיהום? תודה!

05/04/2010 | 12:42 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

אזור כף הרגל הינו אזור מאוד בעייתי מבחינת הריפוי, עקב הכוחות הגדולים אשר פועלים בו בזמן הליכה, וכן היותו סגור בנעל או חשוף לליכלוך עקב מיקומו משתי סיבות אלו לפצעים באזור יש נטיה גדולה יותר לעבור זיהום. כרגע יש לטפל בפצע מקומית בלבד, ולתת לו להסגר משנית במידה ועדיין יש כאבים אודם או נפיחות, יתכן ויש מקום להתחיל טיפול אנטיביוטי. לגבי הליכה - לא בדקתי את הפצע ולכן קשה לי להמליץ, בכל מקרה נשמע כי יש מקום להמנע מדריכה ישירה על האזור בכל מקרה נשמע כי אתם ביידים טובות , והייתי ממליץ לחזור למנתח. בברכה ד"ר שלום

07/04/2010 | 19:06 | מאת: שרה

שלום לך.ממליצה על פיטריה יוגית. (בגוגל) מריחת היוגורט על פצעים,חתכים ואפילו צלקות, מחוללת פלאים.את הפיטריה מעבירים מיד ליד ללא תשלום. בהצלחה.

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי