פצע לחץ ענק בדרגה 5!!!

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

27/01/2010 | 13:34 | מאת: CHEN

שלום רב, אבי היה מאושפז בביה"ח קפלן כ-50 יום ואתמול הועבר לביה"ח הרצפלד בגדרה להמשך טיפול, אבי מונשם לאורך כל התקופה. אושפז עקב שוק ספטי, הכרה מעורפלת וכו'. אבי סובל מאד מפצע לחץ ענק בעכוז, לדברי הרופא הוא לא ראה דבר כזה, הפצע עמוק מאד ואבי סובל מאד. ישנה בריחת חלבון מהפצע והדבר כמובן מקשה על מצבו וכמובן על ריפוי המקום, אם ניתן בכלל. שאלתי האם ניתן לעשות משהו עפ הפצע מאחר והרופאים שמטפלים בו כעת אינם רופאים מומחים לפצעי לחץ, האם ידוע לך על תכשירים, טיפולים או כל דבר אח אשר עלול לעזור במצבו של אבי. בתודה מראש,

27/01/2010 | 16:45 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

הטיפול בפצעים אלו מורכבים מאוד וארוכים העקרונות לטיפול: הטריה של הפצע - ניקוי של רקמה נמקית בהמשך טיפול לעידוד רקמת גרעון ואז לפי הצורך המשך טיפול שמרני כמובן שיש לטפל במצבו הכללי לטפל במצבו התזונתי להשכיב על מיטה מיוחדת לשנות תנוחה להוריד מהמיטה ועוד ועוד לדעתי הצוות במקום די מיומן במצבים אלו ! בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי