carbuncle furuncle

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

14/09/2009 | 14:28 | מאת: דניאל

שלום, לפני 8 שנים עברתי ניתוח של אבסס פלאנידל חמור שהגיע כמעט למעי הגס לפני מנתחי. הכל החלים עם הזמן ונשארה לי צלקת מפי הטבעת עד עצם הזנב. מאז ועד היום החלו לצוץ לי פרונקלים במפשעה בטוסיק ולעיתים על הבטן. הפצעים במפשעה התרבו והתמזגו. המגה פצע כמובן מנקז את עצמו בשלב מסויים אבל הכאבים.. מאוד מטרידים. ברור לי שהוא גם עמוק ואולי אף חדר לי לדם, לאחרונה עשיתי בדיקות מקיפות לאחר שהורדתי במשקל כ13 קילו עם בעיות עיכול למינהם כגון הקאות לאחר אכילה אורז ואוכל כבד. בבדיקות רמת הבילירובין שלי גבוהה 1.11 היש עוד כמה דברים קצת גבוהים קצת נמוכים כמו כדוריות לבנות גבוה אדומות נמוך ברור לי שהגוף שלי נלחם במשהו ורמת הבילירובין מעידה על תפקוד כבד. חשש לצהבת.. השאלה שלי היא האם יש קשר לדעתך בין הפצעים הגדולים לבין תוצאות בדיקות הדם שלי? לאיזה מומחה היית שולח אותי? עור? כרגע אני מטופל אצל רופאת המשפחה ונראה לי שהיא פשוט תשלח אותי לכירוג, אבל זה לא יגמר! הוא ינתח, יוציא את הבעיה וכמה שנים אחרי זה יצוץ לי עוד פעם. איך יוצאים מהמעגל הזה? סליחה על האורך תודה

15/09/2009 | 09:31 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לצערי לא לכל בעיה יש פתרון פשוט הנטיה האישית שלך לפתח אבצסים הינה מולדת (האזורים השכיחים ביותר הינם מפשעות, ישבן ולעיתים בתי שחי). הטיפול מורכב מטיפול שמרני של שמירה על היגיינה עצמית טיפול בכל ציסטה קטנה, לעיתים נותנים טיפול מונע מניעתי על ידי אנטיביוטיקה, או לעיתים ניתן לתת טיפול מונע על ידי חומרים שהם תוצר של ויטאמין A. כאשר יש אבצים - כבר יש צורך לנקז על ידי כירורג כללי. ולכן מי שמטפל בבעיה הינם רופאי עור, וכירורגים כללים לעיתים במשותף ! בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי