פצעים קשיי ריפוי

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

02/08/2009 | 19:14 | מאת: יהודה

אני בן 67 לפני 4 שנים חליתי בלאוקמיה AML ועברתי השתלת מח עצם מתורם זר. אני עוסק בחקלאות והתאמתי את אופי המשק למצבי הרפואי. כיום אני סובל מ GVH כרוני ( מחלת השתל כנגד המאכסן ) ובין התרופות שאני נוטל יש גם סטרואידים אשר גרמו לעליה ברמת הסוכר. כשנה אני סובל מפצעים בשתי בהונות הרגלים ובעצת רופאים אני מטפל בחבישות של יוני כסף בתוספת ג"ל, לאחרונה נודע לי שאולי תא לחץ עשוי לעזור כמו כן גם בלוק סימפטטי. בבדיקת התאמה לתא לחץ נמצאתי מתאים עם ערכים של 380 אינני יודע את מהות הערך ( כנראה ספיגת חמצן ). שאלותי: 1.כמה טיפולים בתא לחץ עלי לעבור. 2. מהו הסימן שהפצעים במצב שאפשר לסיים את הטיפול ( בהתחשב שעלי לנסועה מדי יום למעלה מ200 קילומטרים. 3.האם הבלוק הסימפטטי עשי לזור כטיפול מקביל, 4. האם כדאי לנסות בלוק ס אולי יוכל לפתור את הבעייה ללא תא לחץ. תודה. יהודה.

06/08/2009 | 23:56 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

עקרונית לצורך בדיקה באם הטיפול בתא לחץ עוזר יש לקבל כ 10 עד 15 טיפולים. הבלוק עצמו אמור לגרום להתרחבות כלי דם, ושיפור זרימת הדם ברגל. קשה ללא בדיקה של מצבך ובדיקת כלי הדם שלך לייעץ לך מה לעשות. עקרונית שתי האופציות יכולות להיות מוצלחות עבורך. ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי